Softimage wheel rotation curves not right

Got questions, comments and/or feedback regarding Craft Director Studio? Post them here.
Post Reply
Simonv
Posts: 12
Joined: Thu May 05, 2011 7:13 pm

Softimage wheel rotation curves not right

Post by Simonv » Fri May 06, 2011 8:28 pm

I've found another problem with how Craft writes rotation keys in Softimage which is especially problematic on wheels.

On the mesh item _4WheelerExt_01_WheelMesh_FR for example, which is the ittem I parent my wheels to. The Rotx channel should show a continuous increase in rotational value i.e. starts at 0deg and ends up at whatever value is needed at the end for the amount of wheel rotation. Craft is sawtooting the curve as you can see in the attached image. This causes motion blur errors. Maybe I'm missing a setting to fix this or some sort of vague step.

Image

Simonv
Posts: 12
Joined: Thu May 05, 2011 7:13 pm

Re: Softimage wheel rotation curves not right

Post by Simonv » Fri May 06, 2011 9:23 pm

I consulted powers smarter than I on the XSI list and was told I could fix it by enabling 'make rotations continuous' in the softimage f-curve editor.

Maybe this should be noted in the CDS documentation.

User avatar
Micael Belin
CTO
Posts: 166
Joined: Thu Apr 03, 2008 9:39 am
Location: Gothenburg, Sweden
Contact:

Re: Softimage wheel rotation curves not right

Post by Micael Belin » Mon May 09, 2011 10:06 am

Hi Simon,

Thank you for the heads-up, and the quick solution! I'll see if we can implement it directly into the system, otherwise we'll try revise the documentation. Again thank you!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests