Softimage keyframes not set to linear interpolation

Got questions, comments and/or feedback regarding Craft Director Studio? Post them here.
Post Reply
Simonv
Posts: 12
Joined: Thu May 05, 2011 7:13 pm

Softimage keyframes not set to linear interpolation

Post by Simonv » Fri May 06, 2011 8:03 pm

Just a heads up to the Craft devs.

When craft sets keyframes in Softimage on every frame it's using spline interpolation when it should be using linear interpolation between keys.

With spline interpolation you get subframe tension and it messes with motion blur. It would be cool if craft could lay down keys this way instead of making the user have to manually convert them everytime.

Simonv
Posts: 12
Joined: Thu May 05, 2011 7:13 pm

Re: Softimage keyframes not set to linear interpolation

Post by Simonv » Fri May 06, 2011 9:26 pm

So the proper step to working around this issue is to set anim preferences to linear interpolation before capturing.

Like I said in my other post it would be handy to have this documented especially for people like me who aren't as well versed with the fcurve editor :-)

User avatar
Micael Belin
CTO
Posts: 168
Joined: Thu Apr 03, 2008 9:39 am
Location: Gothenburg, Sweden
Contact:

Re: Softimage keyframes not set to linear interpolation

Post by Micael Belin » Mon May 09, 2011 10:07 am

Simon gave us a very detailed explanation on this issue in this thread:

http://forum.craftanimations.com/viewto ... 3021#p3021
micael.fredriksson@craftanimations.com
http://www.craftanimations.com

Simonv
Posts: 12
Joined: Thu May 05, 2011 7:13 pm

Re: Softimage keyframes not set to linear interpolation

Post by Simonv » Wed May 11, 2011 6:23 pm

Yup that was me actually :-)

This is a different problem however. Unfortunately the keys written by craft default to sppline interpolation in Softimage and not Linear so it would be great if there was someway Craft could default to writing Linear in future versions.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests