Moving files between max and maya

Got questions, comments and/or feedback regarding Craft Director Studio? Post them here.
Post Reply
Makkster
Posts: 14
Joined: Wed Sep 29, 2010 1:31 pm

Moving files between max and maya

Post by Makkster » Fri Dec 03, 2010 12:55 pm

I've got a project to work on where I need to take some models from a colleague who is working in Max. From Max I'm going to take a car model and some roads and buildings. I want to put these into Maya and rig the vehicle through craft director studio. I then need to animate the car and add cameras and then move these back to Max (I would do it in Max but I dont know how to use it and the project deadline is too short to learn now.)

it seems in my first tests that scale is going to prove to be an issue - Can anyone give some tips on what I need to do to make sure the models go back and forth at the correct scale.

Also will a car rigged in Craft in Maya still work as a rigged car in Craft when I move it to Max?


Thanks.

User avatar
Micael Belin
CTO
Posts: 168
Joined: Thu Apr 03, 2008 9:39 am
Location: Gothenburg, Sweden
Contact:

Re: Moving files between max and maya

Post by Micael Belin » Fri Dec 03, 2010 1:53 pm

Hi Makkster,

There is unfortunately no simple way to move the CDS metaobject between Max and Maya right now. Closest thing would be to save the rig as a prm (go the the CDS main menu and click "Save selected"). Then open it up in the other host application, insert it (using Browse menu item in CDS main menu) and re-rig the model.
micael.fredriksson@craftanimations.com
http://www.craftanimations.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests