Cinema 4D 11.5: NOTHING HAPPENS !!!!!!

Got questions, comments and/or feedback regarding Craft Director Studio? Post them here.
Post Reply
ECO1
Posts: 10
Joined: Thu Aug 05, 2010 4:15 pm

Cinema 4D 11.5: NOTHING HAPPENS !!!!!!

Post by ECO1 » Thu Aug 05, 2010 5:00 pm

Hi!, I am using Cinema 4D 11.5 with Craft Director Studio 10.1.2, but nothing ever happens !!!!. What's wrong?. When I load a 3d model of a car and try to insert a 4WheelerExt vehicle, I don't see nothing on the screen about the 4WheelerExt that I have just inserted. Any idea?. Thank you so much for your help!.

Image:
http://www.pixhost.org/show/1253/3294130_cinema4d.jpg

User avatar
Micael Belin
CTO
Posts: 168
Joined: Thu Apr 03, 2008 9:39 am
Location: Gothenburg, Sweden
Contact:

Re: Cinema 4D 11.5: NOTHING HAPPENS !!!!!!

Post by Micael Belin » Fri Aug 06, 2010 10:27 am

Hi ECO1,

The car is there, it's just very very small. CDS creates the initial dummy model by measures of meters, and for some reason CINEMA 4D runs everything in hundreds of meters. Therefore the dummy model gets created very small.

Simply select the chassis node and scale the dummy model up. But make sure to scale it using the scale transform tool, not just the mesh. Otherwise the tool will not work accordingly.. Check the getting started tutorial for CINEMA 4D in the CDS help documentation for more information.
micael.fredriksson@craftanimations.com
http://www.craftanimations.com

ECO1
Posts: 10
Joined: Thu Aug 05, 2010 4:15 pm

Re: Cinema 4D 11.5: NOTHING HAPPENS !!!!!!

Post by ECO1 » Sat Aug 07, 2010 8:46 pm

Micael:

Thank you so much for your help !!!!!!!!!!!!.

I solved the problem following your instructions.

Regards!

ECO1

tyroller
Posts: 2
Joined: Thu Jan 05, 2012 6:30 pm

Re: Cinema 4D 11.5: NOTHING HAPPENS !!!!!!

Post by tyroller » Thu Jan 05, 2012 8:13 pm

Thank you - this hint did help us too.

To match our car model we did rescale the dummy model (only using the scale transform tool) to something about 450.
But now it seem's the car does behave different - seems the scale does affect the physics.
Is there any advise how to fix this?

Patrik Martin
Partner
Posts: 321
Joined: Mon Feb 25, 2008 1:07 pm
Location: Gothenburg, Sweden
Contact:

Re: Cinema 4D 11.5: NOTHING HAPPENS !!!!!!

Post by Patrik Martin » Mon Jan 09, 2012 11:22 am

tyroller wrote:Thank you - this hint did help us too.

To match our car model we did rescale the dummy model (only using the scale transform tool) to something about 450.
But now it seem's the car does behave different - seems the scale does affect the physics.
Is there any advise how to fix this?
It should not behave any different but try to uncheck the "Use Fast Ray Cast" under the "Ray Cast Properties" in the configuration.
Partner
http://www.craftanimations.com
patrik.martin-at-craftanimations.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests