Search found 291 matches

by Patrik Martin
Mon Sep 16, 2019 10:59 am
Forum: Support
Topic: Problems with moving platforms
Replies: 8
Views: 54

Re: Problems with moving platforms

I know it is off topic but Cinema 4d Drive plugin 2.0 offers car collisions with objects and each other . https://c4dplugin.com/product-dr Would be nice to have it too This can be made with physics engines but it would of course be simpler if it is integrated to function in the tool. Need to make a...
by Patrik Martin
Thu Sep 12, 2019 4:28 pm
Forum: Support
Topic: Problems with moving platforms
Replies: 8
Views: 54

Re: Problems with moving platforms

I will ping one of our developers to have a stab at this question ;)
by Patrik Martin
Thu Sep 05, 2019 2:35 pm
Forum: Support
Topic: Each copy of 3ds Max takes the floating license
Replies: 1
Views: 72

Re: Each copy of 3ds Max takes the floating license

Hi Vipera, I can totally understand that this is an annoying issue. I have made some tests and yes I am able to also get this issue and it is not how it should behave. A license should be per workstation and not per instance of 3d program running. I will escalate this to see what we can solve. In th...
by Patrik Martin
Fri Aug 23, 2019 10:49 pm
Forum: Support
Topic: Misspelled dialog
Replies: 5
Views: 158

Re: Misspelled dialog

Ah, the group, thanks dv2000.
by Patrik Martin
Fri Aug 23, 2019 12:29 pm
Forum: Support
Topic: Misspelled dialog
Replies: 5
Views: 158

Re: Misspelled dialog

Hi dv2000,

Thanks, I could only find in the manuals, those are now fixed.

Have you seen any misspelled word in any other places?
by Patrik Martin
Tue Aug 20, 2019 9:37 pm
Forum: Support
Topic: Saved profile doesn't restore settings
Replies: 3
Views: 226

Re: Saved profile doesn't restore settings

Yes, see https://craftanimations.com/contact-us/. In general we are able to help you right away between 9am and 3pm CEST (09:00-15:00). We can also book a time outside these times if it suits you better.
by Patrik Martin
Sun Aug 18, 2019 10:09 pm
Forum: Support
Topic: Saved profile doesn't restore settings
Replies: 3
Views: 226

Re: Saved profile doesn't restore settings

I use Craft Director Studio v19.1.4 in 3ds Max 2018 on Windows 10. I am having a problem with the restoring saved profile. I have created a tank rig with extra wheels. I adjusted Input Property Parameters in CrawlerExt tool. Then I created a new profile for this tank rig and saved whole rig as a te...
by Patrik Martin
Sun Aug 11, 2019 10:27 pm
Forum: Support
Topic: how can i stop the car from bouncing in animations? (3ds max)
Replies: 6
Views: 249

Re: how can i stop the car from bouncing in animations? (3ds max)

As in , how do I place the model and the 4WheelerEXT together at the 0 point of the Z-axis so that this doesn't happen? I would say that it will always make a small "jump" the first few frames to settle in. If you like it to be not moving at the 0 frame you can start the animation a few frames befo...
by Patrik Martin
Wed Aug 07, 2019 11:29 pm
Forum: Support
Topic: how can i stop the car from bouncing in animations? (3ds max)
Replies: 6
Views: 249

Re: how can i stop the car from bouncing in animations? (3ds max)

Ok, I have now been able to look at the scene and know what the issue is. You have by accident placed the 4WheelerExt slightly below the 0 point of the Z-axis. All tools that use a ground to run on (4Wheeler, 4WheelerExt, 2WheelerExt, CrawlerExt, Trailer) use the 0 point of the Z-axis as the default...
by Patrik Martin
Mon Aug 05, 2019 10:40 pm
Forum: Support
Topic: how can i stop the car from bouncing in animations? (3ds max)
Replies: 6
Views: 249

Re: how can i stop the car from bouncing in animations? (3ds max)

Hi, Welcome to the forum! Have you perhaps scaled the 4-Wheeler very much? This can be something that can make the 4-Wheeler behave strange. Make sure that you have the correct measurements of the scene and model. It's a bit hard to judge what is happening based on just the images. Can you send us t...
by Patrik Martin
Wed Jul 10, 2019 8:08 pm
Forum: Support
Topic: Can't "Rerecord" over recorded frame ranges.
Replies: 3
Views: 378

Re: Can't "Rerecord" over recorded frame ranges.

Chris wrote:
Mon Jul 08, 2019 7:56 pm
On a side note, is there any option to only delete existing keys on frames that are being recorded?
You can just select keys and delete them as if they were created manually.


Latest Linux version has been sent via email.
by Patrik Martin
Wed Jul 03, 2019 10:56 am
Forum: Support
Topic: Can't "Rerecord" over recorded frame ranges.
Replies: 3
Views: 378

Re: Can't "Rerecord" over recorded frame ranges.

Hi Chris,

Does this happen every time? Are you using different tools and the same thing happens?

I have sent you an email with the Linux instructions for Maya 2019.
by Patrik Martin
Mon Jun 17, 2019 11:39 pm
Forum: Support
Topic: Clone as instance
Replies: 1
Views: 321

Re: Clone as instance

I like the suggestion. Thank you.
by Patrik Martin
Sat May 25, 2019 11:11 am
Forum: Support
Topic: stable car on curvy road
Replies: 3
Views: 489

Re: stable car on curvy road

It is just above the "Record" button in the main window of Craft Director Studio.
by Patrik Martin
Wed May 22, 2019 9:36 am
Forum: Support
Topic: Flying car
Replies: 3
Views: 637

Re: Flying car

There is a tutorial on the tool that you can find here: https://www.youtube.com/watch?v=Ko1NhHCRnzc
by Patrik Martin
Wed May 22, 2019 8:37 am
Forum: Support
Topic: stable car on curvy road
Replies: 3
Views: 489

Re: stable car on curvy road

We will look further in to this issue but do you experience the same issue if you use slow motion factor to slow down the recording?
by Patrik Martin
Wed May 22, 2019 8:32 am
Forum: Support
Topic: All 4WheelerExt lost connection to Craft Director
Replies: 5
Views: 568

Re: All 4WheelerExt lost connection to Craft Director

Hi ThommySchuster,

Do you load the plugin automatically on start of Maya or do you do it manually?
by Patrik Martin
Thu May 09, 2019 9:51 pm
Forum: Support
Topic: Problems with activation
Replies: 9
Views: 842

Re: Problems with activation

Hum.. odd.

Should not be the bandwidth at all. I will asked a colleague to join this conversation and see if he has any ideas why this might be.
by Patrik Martin
Wed May 08, 2019 11:26 am
Forum: Support
Topic: Problems with activation
Replies: 9
Views: 842

Re: Problems with activation

When I click on the 4-Wheeler Extended when it's red, or any other tool So this is just a bug that is known. I would just ignore the red indicators for now and concentrate on crash/license manager for now. 'Verify licenses on startup' is checked. When I click on the 4-Wheeler Extended when it's red...
by Patrik Martin
Tue May 07, 2019 9:08 pm
Forum: Support
Topic: Problems with activation
Replies: 9
Views: 842

Re: Problems with activation

Also now I noticed, that even though it says 'Status: Active', the actual tools still have a license error for quite a while (The red square around the tool icon rather than green). Sometimes it also goes back to 'Freeware only' on the Status, then back to Active and so on. I don't know if it matte...